Iphone scapat in apă – Solutia eficienta

by viorel

Iphone scapat in apa

Iphone scapat in apa? Cu toată complexitatea și tehnologia avansată încorporată, smartphone-urile actuale nu sunt imunizate împotriva accidentelor frecvente.

În multe cazuri, accidentele nu se limitează la căzături, ci includ și incidente cu lichide. Dacă ești în căutarea de soluții pentru un iPhone căzut în apă, iată câteva informații utile.

Este important de știut că, în cazul în care un iPhone intră în contact cu apa și este dus la un service, garanția nu îl mai acoperă, chiar dacă aceasta este încă valabilă.

Știai că majoritatea dispozitivelor iPhone și iPod sunt dotate cu indicatori de contact cu lichidele? Acest indicator își schimbă culoarea din alb/argintiu în roșu dacă detectează umiditate. Poziția indicatorului variază în funcție de modelul dispozitivului.

În aceste situații, opțiunile utilizatorului sunt limitate, fiind esențial să viziteze un service GSM cu dispozitivul afectat. Vom explica în continuare ce ar trebui și ce nu ar trebui să faci:

Evită să verifici dacă dispozitivul mai funcționează sau să încerci să îl încarci. Astfel de reacții, deși instinctive, pot fi dăunătoare. Cel mai sigur pas este să oprești complet dispozitivul și să scoți cartela SIM. Ideal ar fi să nu folosești telefonul pentru câteva ore după incident.

Renunță la ideea de a folosi un uscător de păr.

Deși poate părea o soluție rapidă, aerul cald poate deteriora componentele interne. Dacă este absolut necesar să folosești un uscător, setează-l pe suflarea cu aer rece, dar ține cont că există riscuri și în acest caz.

Care sunt pașii urmați într-un service? Telefonul este inițial demontat și curățat meticulos, urmând evaluarea detaliată a componentelor pentru a identifica exact daunele.

Reacțiile de panică pot duce uneori la gesturi neașteptate. Este crucial să elimini rapid apa din dispozitiv. Metode precum scuturarea, suflarea sau plasarea în orez nu sunt de obicei eficiente. Eficiența depinde de modul și contextul în care dispozitivul a intrat în contact cu apa.

Ce este recomandat să faci – lasă dispozitivul să se usuce într-un mediu deschis și mergi la un service autorizat. În funcție de gravitatea situației, pagubele pot fi minore sau semnificative. De exemplu, în unele cazuri, dauna se limitează la incapacitatea dispozitivului de a se conecta la rețele wifi.

Citește în continuare

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență de utilizare cât mai placută. Navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri. Acceptă Mai multe informații

WhatsApp chat
error: Alerta: Continutul este protejat de SmeuGSM!
Call Now Button